Restauratie in eigen beheer

Een gootsteen die door de tand des tijds achtergebleven is met een sterk verweerde bodem? Kalk uit het gesteente, decennialang ­­aangetast door zuren en dagelijks gebruik? Aftekeningen in de steen, veroorzaakt door stilstaand water? Het zijn typische fenomenen die de functionaliteit soms aanzienlijk belemmeren.

Als deze verwering te fel uitgesproken is kan geopteerd worden om een nieuw profiel in de bodem te voorzien. De binnenkant van het object wordt daardoor optimaal functioneel, terwijl de patine en authenticiteit langs de buitenkant onaangeroerd blijven. Het beste van beide werelden zeg maar!

Wij hebben de nodige ervaring, middelen en materialen om zulke werken in onderling overleg voor u succesvol uit te voeren.­

Messing, rood koper of brons? In al deze materiaalsoorten beschikken wij over accessoires die ingezet kunnen worden om uw object klaar te maken voor gebruik en aansluiting op de waterafvoer. Een crepine inwerken in uw gootsteen met al dan niet bijhorende sifon? Of denkt u aan bijpassend kraanwerk om het plaatje compleet te maken? Zowel met nieuw maatwerk in reproductie als met origineel en authentiek gerestaureerd materiaal, kunnen wij dit allemaal zeer esthetisch voor u realiseren!

Al deze werken en modificaties passen wij voornamelijk toe op originele objecten, bestemd voor wedergebruik in hun originele functie. Maar ook als u overweegt om een object te gaan herbestemmen tot een functionele opstelling, kunnen wij een meerwaarde bieden. Denkt u maar eens aan een klein voederbakje als handenwasser in het toilet. Of misschien bent u een rasechte paardenliefhebber? Dan kan een mooie, zeldzame oude paarden drinkbak voor dagelijks gebruik in de wasplaats/zadelkamer voor u wel eens dé eyecatcher gaan worden!

Last but not least…

Misschien heeft u reeds uw figuurlijke sluitsteen in bezit? Gekocht bij een handelaar, een particulier of gewoon gerecupereerd uit een bestaand gebouw. Het maakt niet uit, ook hiervoor zijn we er voor u! Bezorg ons via het contactformulier beelden van uw object en de visie waar u ermee naartoe wilt en wij doen de rest!

Terug naar de vorige pagina